U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

                                                            Nieuws

 

September 2020

Voor het laatste nieuws m.b.t. de combinatie Nomi x Bearke , Zie onder het kopje "dekkingen "

 

 

 

 Er is voorlopig geen nestje gepland

 

 

Februari 2020.

Voor informatie over de uitzending van Tros Radar  m.b.t. Eplepsie, zie Gezondheid 

 

 

 

 

16 december 2018

Na lang getwijfeld te hebben toch uiteindelijk besloten om met Nomi naar "De Winner"in de RAI te Amsterdam te gaan. Amsterdam is uiteindelijk vlak bij ons in de buurt, dus waarom zouden we het niet doen! 

Het resultaat was verbluffend. We waren totaal overdonderd. Nomi werd door de Italiaanse keurmeester uit een sterke junioren klasse uitgekozen tot beste junior, en JEUGD WINSTER 2018.

Maar dat was het nog niet. Uiteindelijk werd Nomi beste teef maar ook nog BOB.  Zo onervaren als we zijn  stonden we geheel verbaasd in de ring. Hè, wat overkomt ons nu allemaal!! Maar natuurlijk o zo blij en trots op Nomi, onze donderse dame. 

 

 

 

 

 

 

26 mei 2018

Yento (Inferno of Aqua Silva) en Nomi (Flame of life Aqua Silva) hebben voor het eerst in de jongste puppenklasse meegedaan aan de show van de Nova Scotia Duck Tolling Retreiver vereniging. 

O, wat zijn we trots!! Yento werd 2e bij de puppenreutjes en Nomi 1e bij de puppen teefjes. Toen moest Nomi "strijden" tegen de beste puppen reu.  Wat ben je dan trots: Nomi werd door de keurmeesters gekozen als best pup! 

22  december 2017

Hoera!!! De eerste Aqua Silva puppen zijn geboren, 4 reutjes en 3 teefjes. Inderdaad, er was 1 inni minnietje pup bij. Slechts de helft in gewicht van de meeste andere pups, maar 180gr.  We weten het. zeker.....ze is een vechtertje. Wij zullen er met z'n allen alles aan doen om haar er door heen te slepen. Gaat goed komen!!

Meer informatie over het pasgeboren nest van Loeka x Jayla leest U onder het tabblad "Dekkingen" en dan "nestje eind 2017".

 

17 november 2017

Spannend hoor!! Vandaag laten we een echo maken om te kijken of Jayla echt drachtig is. Volgens ons wel....ze is rustiger, tepels lijken rozer te worden, haar karakater lijkt wat te veranderen....en een honger dat ze heeft!!

Hoera!!!! Op de echo zijn 7 pups te zien, waarvan 2 inni minnietjes. Gelukkig wel met hartslag.  Het blijft afwachten of deze pups in spé het gaan halen. Wij hebben er alle vertrouwen in , maar gaan voorlopig uit van 5 pups en 2 cadeautjes. 

 

September/October 2017

Hoera.... na ruim 22 maanden is Jayla dan eindelijk loops. 

Het meten van de progesteronwaarden kan beginnen!! Nou dat hebben we geweten hoor!! Net zoals bij het 2e nest bleek Jayla het allemaal op haar gemak te doen.

Eindelijk na 25 dagen loopsheid, werd door de dierenartsen in Sleeuwijk het sein op groen gezet en werd Jayla op 21 en 22 oktober gedekt door Loeka. 

Spannende tijden breken aan. 

 

Januari 2017

Volgens het fokreglement van de Raad van Beheer, moet er tussen  opeenvolgende nestjes, minimaal een jaar zitten.

Dat houdt dus in dat Jayla niet gedekt mag worden vòòr half januari 2017. Immers Dunja, Joep, Logan, Nola, Nomi, Snuf en Vinz zijn op 15 maart 2017 geboren.  Jayla mag dan ook niet loops worden voor die tijd. Nu hadden wij natuurlijk wel het vermoeden dat dat niet zou gebeuren, maar bij onze dame Jayla weet je het immers nooit. Gemiddeld heeft Jayla nl een loopsheid tussen de 16-18 maanden.

Voor ons werd het ook spannend, want zou Jayla te "vroeg" loops worden, dan zouden we haar niet meer laten dekken, omdat we vinden dat ze dan te oud wordt.

 

Het zoeken naar een dek reu kon nu beginnen. Met advies/hulp van Sandy Paans ( waarvoor onze dank), hebben we uiteindelijk gekozen voor  Final Water Hunter of Red Glory (Loeka).

Voor meer informatie over deze combinatie, ga dan naar het kopje "dekkingen".

 

 

 

 

foto: Kynoweb

foto: Linda de Jong

 

foto: Ida de Wagt

 

Nomi 

Foto's: Evert Kipp

Yento