U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

                                                                            Voeding

 

De groeiperiode van een pup is belangrijk. In die periode wordt nl de basis gelegd voor de rest van het leven van de hond. 

Eiwitten zijn belangrijke voedingsstoffen en zijn onmisbaar voor veel processen in het lichaam. Eiwitten dragen samen met gerichte beweging bij aan een gezond spierstelsel wat voor een goede stabiliteit zorgt van het skelet. Zeker tijdens de groei is voldoende eiwit dus heel belangrijk. Voeding is maatwerk voor uw hond. De ene hond zal beter reageren op die ene voeding dan de andere hond. 

Vaak zijn de hoeveelheden die op de verpakking vermeldt staan, aan de ruime kant.

De ene hond is de andere niet. De ene hond heeft een groter energiebehoefte dan de andere hond. Wij adviseren om wat vaker naar de dierenarts te gaan om uw pup te wegen om zo in de gaten te houden of uw pup te veel, te weinig of juist voldoende voeding binnen krijgt.  Belangrijk is om te kijken op welke voeding uw pup het beste functioneert.Stap zo rond  de leeftijd van 9-10 maanden over op volwassen voer. 

Een pup , tot 4 maanden, eet zo 3-5 x per dag. Van 4-8 maanden 3x per dag en v.a. 9 maanden 2x per dag. 

Het advies is om niet continue eten beschikbaar te stellen voor uw hond. Zo leren ze eten op vastgestelde tijden. Eten niet op, haal het dan weg. Als ze honger hebben komen ze vanzelf wel. Maar... let er dan wel op dat er ook geen tussendoortjes gegeven worden. Die bijdehandjes kunnen er zomaar vanuit gaan dat de tussendoortjes veel lekkerder zijn. Eet uw pup slecht, probeer dan eens een ander merk of vraag eerst een proefverpakking aan of overleg in de dierenspeciaalzaak wat de (uitprobeer) mogelijkheden zijn. 

 

 Gerelateerde afbeelding

 Schema: Internet

 

De puppen die bij ons met hun nieuwe baasjes meegaan, krijgen een zak Prins puppy brokken mee, en Energique vers vlees. Wij zullen beiden aanbieden, zodat de pup gewent is om zowel een brok als vers  vlees te eten. Het is aan de nieuwe baasjes waar zij voor kiezen. 

Stap je over naar een ander merk brok, zorg dan dat je in 3 dagen overgestapt bent. Ga je helemaal over naar vers vlees, dan is daar geen gewenning voor nodig. 

 

Jayla krijgt bij ons KVV ( Kompleet Vers Vlees) in de vorm van worsten van 1000gr. Zij eet dan 2x p.dag 260gr. Wij wisselen de merken nog al af.  Net wat er bij welke dierenwinkel te koop is. Wel kiezen wij de soorten uit zonder rijst en lamsvlees. Dit i.v.m. een mogelijke allergie. 

Nomi eet zowel vers vlees als een brok. Vers vlees eet Nomi 220gr. per dag en 125gr. brokken van het merk  Primordial (hoog vlees gehalte en graanvrij)

Maar.... natuurlijk gaan wij ook op vakantie en kunnen we geen vers vlees meenemen als Jayla en Nomi ook meegaan.  We zoeken dan een graanvrije brok, zonder rijst en lamsvlees en met een zo hoog magelijk vlees gehalte. In de betere dierenspeciaalzaken is er volop keus.