U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

                                                        Een pup in huis                                                                  

                                                                

Afbeeldingsgalerie (klik op de foto om te vergroten)

     -  Zorg voor een bench  ( b.v.90x62x75). De pup heeft vanaf het begin een vaste plek nodig. Daar slapen ze, evt met een deken                      erover om het licht af te schermen. Als je pup in de bench ligt, betekent dit rust. Er wordt dan niet gespeeld. Dat kan weer als ze            wakker zijn.  

     -  In het begin is de bench nog wat groot. Halveer deze dan door een doos in de bench te leggen en deze bv af te dekken met en grote          handdoek.  Ze moeten de eerste paar dagen nog erg wennen dat ze niet meer tegen hun moeder en tegen hun warme boertjes en                zusjes aan kunnen liggen. Om dit wat aangenamer te maken, is dit op te vangen met een warme kruik. 

        Ook zullen ze de gezelligheid missen van hun broertjes en zusjes.  Het is dan wel erg eenzaam, de eerste paar nachten. Slaap dan              ook bij je pup. Als ze piepen, dan laat je je zelf horen dat je er voor ze bent. Steek bv een vinger door de bench en aai wat over je            pup. Zo voelen ze zich veilig. Maar, misschien moeten ze wel even naar buiten om te plassen. Ze zijn nog niet zindelijk als je ze mee            naar huis krijgt. 

        Bouw het langzaam af. Wij adviseren om je pup niet in een mand mee te nemen naar je slaapkamer. Een bench in de slaapkamer is                geen probleem.     

    -  Wacht met het aanschaffen van dure ligkussens. Er is een kans dat ze er geen gebruik van maken. Tollers hebben het al snel warm              en zullen vaker de koele grond verkiezen boven hun matje. In het begin maakten wij gebruik van een in vieren gevouwen (oud)                      éénpersoonsdekbed.   

    -  Maak je huis puppy vriendelijk. Let er op dat elektriciteit kabels weggewerkt zijn. In een onbewaakt ogenblik zou er zo maar een o            zo interessante kabel doorgebeten kunnen zijn. Dat houdt natuurlijk ook in dat er geen speelgoed, schoenen etc. moeten blijven                slingeren. Ook onze dames hebben het ondervonden dat de o zo mooie slippers een speeltje van Jayla werden.  En, dit tot woede van          de dames, het dan ook niet overleefd hebben.               

    -  En dan het leukste om te kopen.....alle speeltjes.  Tegen de scherpe tandjes van de rakkertjes zijn niet alle speeltjes bestendig.                 Probeer speeltjes met piepjes te vermijden, of zorg zelf dat het piepje niet meer "piept". 

       Tennisballen zijn niet aan te raden. Ze bijten/trekken de gele vezels van de bal af. Ze kunnen er met hun tanden achter blijven                  haken, maar ook kunnen de vezels in hun darmen terecht komen. 

        Een beter alternatief zijn de "Chuckit" ballen. Deze zijn bijna onverwoestbaar en blijven ook prima drijven. 

 

De eerste paar dagen is ook voor je pup heel spannend. Zoveel nieuwe indrukken, een nieuwe omgeving, nieuwe geurtjes, geen broertjes en zusjes meer waar je je achter kunt verschuilen dan wel steun bij kan zoeken. Laat dan ook de eerste paar dagen niet teveel visite komen. Laat je pup eerst maar eens goed wennen aan zijn nieuwe omgeving. Daar heeft hij/zij het al druk genoeg mee.